Tu cum îți bei KFEAua ? 😋

„Există două lucruri în lumea asta care mă fac fericită: dormitul mai mult și mirosul de cafea proaspăt prăjită. Ce poate fi mai plăcut și mai delicat în simțuri matinale decât o cafea bine „așezată ” în locul tău preferat de savurat?

Apariția cafelei se spune că datează undeva de prin secolul 15. Sigur și stră-stră-strămoșii și-au delectat simțurile cu această bautură de înviorare 😋. Stau așa și îmi imaginez dacă ar fi fost rețele de socializare pe atunci cum ar fi arătat un story matinal 😅 cu Etolia.

👇👇👇

Arhiva personală

Siesta de dimineață, după cum o numim noi – rutină, e importantă pentru fiecare individ. Dar înainte de a-ți povesti ce înseamnă pentru noi rutina matinală, hai să-ți bag puțin la creieraș ce beneficii aduce o cafea.

Sursa foto : pinterest

☕ În primul rând, reduce procesul de îmbătrânire. Cum altfel crezi că arătăm noi așa bine, nu? 😋

☕ Îmbunătățește concentrarea.
Nu ai observat că 90% din oameni, înainte de a face ceva important zic „no bun, îmi fac o cafea și începem”. Restul de 10% probabil sunt „nebăutori” de cafea. Personal nu cred că există om care să nu iubească această băutură. Ci pur și simplu nu au găsit aroma perfectă pentru papilele lor gustative 😉.” (Lucia)

„De când sunt mică îi vedeam pe părinții mei cum beau cafea dimineața, era regula nr.1. Acel miros puternic, pe care îl simți în toată casa. Cafeaua este ca și o licoare magică, îți dă putere pentru toată ziua. Când ne simțim puțin obosiți, bem cafea, când mergem la munca, bem cafea, la birou bem o cafea cu colegii. Eu de exemplu îmi beau cafeaua cu colegii, cand ajung la muncă. Din punctul meu de vedere, este un moment de partaj cu cei cu care vei lucra o bună parte din zi, de a se pregăti fizic și psihic pentru toate sarcinile pe care le vei avea de îndeplinit în ziua respectivă. Sau atunci când chemi pe cineva la tine, îl întrebi: „Vii la o cafea?” sau „Ne vedem la o cafea?”. Întrebări pe care le punem ori de cate ori avem un invitat.” (Carina)

„Când spui cafea, spui relaxare. O savurezi mereu de la miros până la gust. În diminețile de week-end profit cu adevarat de momentul în care îmi beau cafeaua pe balcon, la soare. Mirosul de cafea bate și la ferestrele vecinilor și îi trezește. Hi, hi!😁 Acel miros de cafea proaspăt prăjită de care devii dependent și te face sta călătorești în depărtări. În timpul săptămânii, cafeaua mă asistă în timp ce mă machiez și mă coafez. Cana de cafea îmi stă alături și gustul cafelei mă pregătește pentru o nouă zi, îmi accentueaza gustul de viață.

Recunosc, cafeaua este un martor permanent al vieții mele. Îmi este alaturi în anumite momente ale zilei în care am nevoie fie de energie, fie de relaxare. Un produs unic, complex, cu atâtea calități și beneficii.” (Gratiela)

Și totul pleacă de la acele bobițe mărunte și parfumate. O cafea boabe de calitate se recunoaște dupa forma boabelor, origine și mirosul care persistă până la 2 luni. Iar culoarea și gustul cafelei este ultima dovadă că bei o cafea de calitate sau nu. Dacă ai intrat vreodată intr-un magazin de cafea, atunci înseamnă că ai avut ocazia să întâlnești experții care îți oferă toate detaliile necesare despre cafeaua de specialitate și îți dau ocazia să descoperi zecile de arome de cafea. În final, totul depinde de gustul fiecăruia și mașina de cafea pe care o are acasă. Personal, prefer cafeaua măcinată și recent, mi-am cumpărat un ibric. Îmi aduce aminte de bunica. Îmi plăcea să o privesc atunci când pregătea cafeaua, se așeza pe fotoliul ei preferat și ne puneam la o poveste…😊

Dacă nu ești băutor de cafea, atunci încearcă sa o folosești ca și produs cosmetic sau făcând o prăjitură delicioasă .😉

Lasă -te purtat de aroma cafelei pe tărâmuri nedecoperite încă de tine!

Acest articol a fost scris pentru Concursul SuperBlog 2021!

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s