De când ” mama m-o făcut”, am fost învățată un lucru important: tot ce-i natural e mai bun. Nu știam eu prea bine ce vrea sa-mi zică cu asta atunci cand eram de-un metru si-un zâmbet, dar cu timpul si tehnologia avansată , am realizat că natural înseamnă gust. Înseamnă arome curat simțite , și care îți întăresc starea fizică si psihică.
Pentru orice mică problemă de sănătate, nu eram îndemnată să iau medicamente ci un ceai de plante sau un sirop natural.
Să-i luăm spre exemplu pe cei de acum câteva secole. Ce știau ei de preparatul farmaciei sau medicamente? Pentru orice remediu, existau anumite plante. Culese, bine alese, preparate dupa rețete „moștenite”, aveau grijă de tine în mod natural. Si cum altfel să se stea la o bârfă , dacă nu cu un ceai?😅
Eu una recunosc că îmi plac ceaiurile. De asta cred că și iubesc toamna, pentru că le pot savura pe îndelete , aromă cu aromă, stând așa tolănită pe colțarul din bucătărie😅. Și deși am încercat mereu fel de fel de gusturi , papilele gustative mi-au mulțumit mereu când venea vorba de mentă.
Cu toții am folosit produse naturale, că e ceai, ulei, cremă si multe altele. Din proprie experiență știu că propolisul e foarte benefic. Pot să spun cu sinceritate că aroma asta îți lasă un calm interior atunci când simți că îți explodează capul de la atâta răceală🙈.
Dar am zis să încerc și altceva, dacă tot îmi plac provocările 😋. Și nici cimbrul nu e rău, să știi 😊.

Dacă am fost învățată cu ceaiurile, în timp am devenit și pretențioasă în privința gustului pe care îl au în special când sunt reci. Pentru mine cel puțin, e important cum sunt atunci cand deja „nu mai frig la limbă”🤣. Și uite așa, am ajuns să am în casă Plantusin.
Am început să folosesc nu de mult siropul de pătlagină de la Fares.

Și-a făcut treaba, în ciuda faptului că nu am fost obișnuită cu gustul lui, dar nu mă pot plânge.
Bineînțeles că și pitica a început grădinița , și o dată cu ea și răcelile. Abia acum îl înțeleg pe Don Quijote, cum e să te lupți cu morile de vânt. Eh, cam asta înseamnă pentru noi să luăm vreun siropel🙈. Aşa că după lungile încercări eșuate, bebelina a acceptat „iiopeiu maic” (siropelul magic) 😅.

Puține plante medicinale, o doza de gust natural, și uite cum ajunge bine tolerat de copilaş. Nu știți ce înseamnă nopțile calme atât pentru mamă cât și pentru copil😅. Nici nu mai ai nevoie de concediu🤣.
Deci voi păstra tradiția și voi transmite acest concept și copilului meu. Oricum va crește văzând mereu produse naturale prin dulapuri. 🙈😁O tradiție transmisă din generație în generație.
Michel de Montaigne spunea că „sănătatea este darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă.”
Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog 2021.
Un comentariu Adăugă-le pe ale tale