Văzut, citit, plăcut! – „Călătoarea”, de Diana Gabaldon

O carte nu merită judecată, ci doar citită cu răbdare și trăită pe-ndelete. Așa mi-am impus mereu înainte de a începe a citi una nouă, cu speranța de a nu-mi rămâne după, un gust de regret sau vreo tentativă nebună de „nu mai citesc cărți ‘n veci” 🙈😅.Și nici măcar nu știu cum e mai bine : să vezi prima dată filmul sau să citești cartea?

Am observat pe parcursul cititului că uneori cartea bate filmul, și viceversa. Asta e ca și clasica întrebare ” cine a fost prima dată, oul sau găina?” 😅


Îmi plac provocările, așa că încep întotdeauna cu un citit luuuung. Și când spun asta mă refer la cel puțin 300 de pagini🙈. Și pentru că am pierdut câteva nopți și săptămâni bune văzând serialul, am zis” hai să mă încumet și la carte”. Și uite așa, am zburat prin 1700 și ceva, acolo unde fustele făceau bărbații mai atractivi 😅😋. Undeva printre clanuri scoțiene și dueluri cu englezi.
Faimoasa Diana Gabaldon a pus din nou amprenta detaliului, dând viață unei povești pline de aventură , război, istorie, nebunie, extaz, scene incredibile de sex, ( hai nu te mai rușina, că oricum toți știu ce e asta☺️), inocență, dramă, viol, trădări, umor calitativ … Cam tot ce îți poți imagina. Are de toate pentru toți.Lăsând la o parte faptul că mi-au plăcut arhaismele de tot felul și frumoasa istorie a Scoției, anii 1700, unde hainele erau aproape simple cârpe (le-am spune azi), nu prea mă încântau abuzurile astea de tot felul și dramele puțin cam drame, aș zice🙈. Păi cum altfel să zici când o vezi pe „tânăra domniță” călătoare că acum e speriată de secolul în care trăiește, apoi brusc ea e viteaza vitejilor😂😂.
Claire Randall, fiind fostă asistentă medicală din război, se reîntâlnește cu soțul ei și hotărăsc să refacă luna de miere. Unde? Tocmai în Scoția, ca soțul ei Frank să afle mai multe despre strămoșii lui.
Bla bla bla, dragoste mare, până când niște stânci misterioase o trimit pe doamnă fix în mijlocul luptelor dintre englezi și scoțieni, așa.. cam cu 200 de ani în urmă.

De-acolo încolo, vă propun să vă delectați și singuri.
Și da. E o carte ce promite. Iar întâmplările reale și poate totuși exagerate (fie ele bune sau rele) îți arată de fapt că totuși nu suntem prea diferiți de alte secole. Știi vorba aia: Cu toții am avut jucării. Iar singurul lucru care s-a schimbat în timp, e doar prețul jucăriilor.

Așadar, pe hoți, că vin caii! Dă-i drumul la citit! Restul e doar zgomot de fond! 💋🌈

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s