Sărbătoarea de Paște

Am văzut cum se celebrează sărbătorile de iarnă în alte țări și ținând cont că azi e deja Paștele, m-am gândit să mă documentez în ceea ce privește modul în care oamenii din alte țări se bucură de această zi festivă.

👇🏼👇🏼👇🏼

✨ În Franța, după slujba de dimineață, copiii nerăbdători încep să caute prin grădină ouă de ciocolată, ascunse de părinți și bunici. La prânz, familia se reunește, iar de pe masă nu lipsește mielul la cuptor.

📸 Wikipedia

✨ Brioșa de Paște în Italia este „Colomba”, o prăjitură în formă de porumbel, simbolul veștilor bune. Și pe masa italienilor întâlnim mielul la cuptor, iar în lunea de Paști, toată familia iese la picnic.

📸 Dolci Dessert

✨ În Rusia, oamenii sparg ouăle folosind cuie, pentru a-și aminti de moartea lui Hristos. Tot de Paște, cei din familie coc prăjituri tradiționale, cunoscute sub denumirea de “kulich”, și pască, pe care le duc la biserică , unde preotul o binecuvintează.

📸 Wikipedia

✨ Înainte de Hristos, Paștele avea altă însemnătate.

📸 google

Potrivit Bibliei, Moise, a fost încredințat cu salvarea israeliților prin dezvăluirea protejării acestora de spiritul Domnului, care a venit și a luat întâiul născut al fiecărui egiptean.

Israeliții au fost sfătuiți să taie un miel tânăr și să îi consume carnea, ungând tocul ușilor cu sângele acestuia pentru ca, atunci când spiritul Domnului va veni să ia sufletele copiilor, cei ai israeliților să fie în siguranță. Când faraonul a aflat de moartea primului său fiu, acesta a fost atât de îndurerat încât i-a lăsat pe israeliți să plece. De atunci, evreii celebrează eliberarea de sub robia egipteană.

📸 google

Paștele evreiesc se sărbătorește în prezent fără mersul la Templul, din Ierusalim. Masa tradițională Seder și rugăciunile speciale sunt rostite în seara zile de 14 Nisan, iar mâncarea simbolică este ciolanul afumat.

Noi, oamenii de rând, celebrăm acum învierea Lui Iisus Hristos. Momentul în care El a luat asupra Lui păcatele noastre. Această jertfă, trebuie să ne amintească mereu să nu uităm că cineva acolo sus ne iubește și ne oferă cu fiecare zi, șansa de a fi mai buni și iertători cu aproapele nostru.

📸 google

Sărbători pline de lumină, pace și împlinire sufletească!

Hristos a înviat! 🌈 ❤️

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. rofstef spune:

  Paște Fericit îți doresc și numai bucurii !

  Apreciază

 2. ecaleopi spune:

  Adevarat, a Înviat! Foarte interesant articolul!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Lussy spune:

   Multumim! Aflam mereu cate ceva nou! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s