Vine, vine primăvara!

Vine, vine primăvara,

Se așterne-n toată țara,

Floricele pe câmpii,

Hai să ne-adunăm copii.

Cine nu își amintește de acest cântecel pe care cu toții l-am cântat când eram copii. Cu toții ne bucuram de sosirea acestui anotimp, care trezește natura la viață și ne dă un impuls în proiectele puse la cale pe timpul iernii.

Dacă atunci când eram copil admiram grădinile și livezile îngrijite, locul ideal de joacă, nu realizam de fapt câtă muncă se ascunde în spatele acestei imagini de poveste. Abia când după ani și ani, m-am instalat la casă cu grădină, am realizat că trebuie să mă apuc de „grădinărit”, pentru ca spațiul verde să aibă un aspect impecabil. Hai atunci să încep cu aceea curățenie care contează în obținerea unei grădini ingrijite în care copiii se vor putea juca sau locul ideal de a lua cina cu prietenii mei.

Iarna și-a lăsat amprenta. Privesc în jur și imaginea actuală a grădinii e destul de tristă față de cea din vară. De aceea trebuie să mă organizez cât de repede. Să dau drumul curateniei WOW!💪

O să încep cu gardul viu care mă protejează de vânt și…privirile indiscrete ale vecinei. Este un gard din Photinia, care are o creștere destul de rapidă și în fiecare primăvară trebuie tuns pentru a-i da un aspect uniform. Din momentul în care crenguțele încep să crească în toate direcțiile, am impresia că nu mai are nici o formă și strică imaginea întregii grădini. Când m-am mutat aici și am văzut gardul viu, am fost impresionată de perfecțiunea cu care fusese tăiat. Îmi închipuiam că el nu a fost tăiat, ca pe vremuri, cu aceea foarfecă specială. Păi atunci cu ce a fost tăiat? Atât de mult îmi doream să îi păstrez această perfecțiune, că am început să mă documentez. Și ce credeți că am descoperit? Cică există aparate pentru grădină cu acumulator, care nu fac zgomot și nu au cablu. Perfect! Am rezolvat două probleme: vecina nu îmi va bate la poartă cu motivul că îi stric somnul de frumusețe și nu voi fi obligată să caut prin toată casa cabluri prelungitoare, care nici măcar nu ajung până în grădină.

Cine spune că o femeie nu e capabilă să tundă un gard viu? Ba da; cu foarfeca de tuns gardul viu e floare la ureche. E ușor de manevrat datorită mânerului rotativ la 180°, care te împiedică să faci efort sau mișcări care să-ti cauzeze dureri musculare. Lama diamantată îți permite să-ți realizezi treaba cu precizie. Crengile mai groase sunt tăiate cu ușurință, fără ca aparatul să se oprească, datorită funcției anti-blocare. Magie….

Ce n-ar fi dat Johny Deep, în filmul „Edward – mâini de foarfece”, să aibă o astfel de mașinărie….😁

Păi așa mai merge; acum gardul are un aspect îngrijit. El va putea să se regenereze și să își păstreze aspectul robust.

Dar distracția nu s-a terminat; îmi mai rămâne de tuns iarba. Și cum cu coasa nu prea mă pricep, (chiar deloc să fiu sinceră 😁) pun în mișcare mașina de tuns iarba, care este foarte ușoară și ușor de manevrat. Mânerul îl pot fixa la înălțimea potrivită încât să nu lucrez într-o poziție incomodă. Dar această „mașinuță” nu numai că taie iarba, dar o și colectează în recipientul său. Un indicator mă anunță când colectorul trebuie golit. Eh, de asta ce mai ziceți? Rezultatul e pe măsură, iarba e tăiată uniform, chiar și în colțuri Ador această tehnologie inovatoare care azi este la îndemâna oricui și ne ușurează cu adevărat viața.

Ce m-aș fi făcut fără aceste aparate pentru grădină cu acumulator? Pe lângă că mi-au facilitat munca, m-au ajutat să-mi termin mult mai rapid treaba. Acum pot să mă așez și să beau liniștită o cafea, admirând rezultatul muncii😀 (chiar dacă nu sunt deloc obosită 🤐).

Sursa: arhiva personală

Acest articol a fost scris pentru Competiția Superblog 2021!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s